VANLIGA FRÅGOR

Fråga: Hur vet jag vilken foundation jag ska välja?

Svar: Välj en foundation som passar din hudtyp och efter det resultat du vill ha. Smashit Foundation är Noncomedogenic (täpper inte till porer) och passar därför de flesta hudtyper. Prova alltid ut nyansen på käkbenet och helst i dagsljus. På kinden och halsen ser du snabbt om färgen är densamma. Nyansen ska gå ton i ton med din hudfärg. Kort sagt, när du ser minst skillnad mellan din foundation och hudton, helst ingen alls – då är du rätt. Väljer du för mörk ser det lätt smutsigt ut. Smashit Foundation utnyttjar hudens egna pigment och anpassar sig bra då pigmenten är av typ som släpper igenom lite av hudens egen nyans. Eftersom din hudton förändras med årstiden bör du ha en ny foundation för varje säsong alternativt en foundation i en mörkare eller ljusare ton att blanda din foundation med. Det kan vara svårt att direkt se vilken ton man har men den ton som till exempel är vanligast i nordiska länder är gul. Även rosa är vanligt och de som har en rosa hy blir lätt väldigt ljusa på vintern och har även lätt att bli lite röda när vi bränner oss i solen. Oliv är inte så vanligt i Skandinavien, men om du har påbrå från medelhavsområdet kan du ha en hudton med nyanser av oliv. Mörka hudtoner kan ha många olika nyanser, de flesta av Smashit Cosmetics mörka nyanser går åt röda hållet för att undvika en lätt grå ton vid applicering då färgnyansen möter hudtonen. För att underlätta i valet av foundation säljer vi testpaket på samtliga nyanser under menyn testers i webbshopen.

 

Fråga: Vad kan jag göra för att min ögonskugga ska stanna kvar?

Svar: Se till att ha en bra bas innan du börjar applicera ögonmakeup. Ögonskuggan fäster bättre om du applicera en ögonsskuggsprimer som bas för din puderögonskugga. Då håller resultatet längre och du undviker att skuggan lägger sig i vecken under dagen. För detta speciella ändamål har vi utvecklat Smashit Organic Eyeshadow Primer som finns under menyn primers i webbshopen.

 

Fråga: Innehåller någon produkt nanopartiklar?

Svar: Nej.

 

Fråga: Jag har Rosacea, passar Smashit Foundation mig?

Svar: Vi har många kunder som har Rosacea som använder Smashit Foundation. Smashit Foundation innehåller Hualyronsyra som är ett kroppseget ämne som verkar återfuktande och lugnande på huden.

 

Fråga: Jag har Acne eller tendens till Acne, passar Smashit Foundation mig?

Svar: Smashit Foundation täpper inte till porerna. Smashit Foundation verkar lugnande på rodnad.

 

Fråga: Vi är en stylistskola/makeupartistskola som är intresserade av Smashit Cosmetics produkter, hur går vi tillväga?

Svar: Vi erbjuder i dagsläget produkter till skolor och flera kommunala och privata skolor använder Smashit Cosmetics produkter idag då de passar de flesta. Vi har elevkit med makeup och erbjuder även produkter till skolor som vill ha sälja kosmetik i kombination med till exempel floristshop/frisörshop eller liknande. Använd kontaktformuläret under kontakta på huvudmenyn så återkommer vi inom kort. Ni kan även få kontakt med referensskolor genom oss.